Tuzla

Tuzla: Firma Azmira Husića pobjednik licitacije za gradnju objekta na Sjenjaku










U gradskoj upravi Tuzle održano je javno nadmetanje za prodaju nekretnine u vlasništvu Grada Tuzla za izgradnju kolektivnog stambeno-poslovnog objekta „S“ u naselju Sjenjak.

Najbolju ponudu ostvarila je firma „Heez transport“ Tuzla, sa ukupnim iznosom od 3,9 miliona maraka. Početna cijena nekretnine iznosila je 1.314.600,00 KM.

Na licitaciji nije bilo prigovora od strane drugih učesnika, a to su Tehnograd Company, Deling, Lucijana, Dženeks i Tehnograd inžinjering.

Naredni korak je na Gradskom vijeću Tuzle, koje mora potvrditi rezultate ove licitacije, a prodaja zemljišta značila bi i povećanje, odnosno novi priliv sredstava u Budžeta grada Tuzla za pomenuti iznos najbolje ponude.

Nekretnina je u vlasništvu Grada Tuzla i površine 4695m2, a eventualni budući kupac će na njoj graditi stambeno-poslovni objekat od osam spratova i prizemne garaže. Planirani objekat se sastoji od tri lamele, O1 do O3, tlocrtnog oblika slova“L“.

Podsjećamo, Grad Tuzla je ranije već organizirao nadmetanje za prodaju iste lokacije. Tadašnja početna početna cijena bila 2.36 miliona KM, ali prodaja nije uspjela.

Ko je „Heez transport“?

Bportal.ba došao je do saznanja da iza firme koja je ponudila najveću ponudu stoji dokazani biznismen, te bivši predsjednik Slobode, Azmir Husić.

„Heez transport“ već nekoliko godina uspješno posluje u Tuzli, a Azmir Husić je, dobro poznat Tuzlacima. Kao anonimus je došao na čelo Slobode, nakon čega je obećao da će klub iz ponora i druge lige FBiH vratiti na premijerligški vrh.

Iako mu u to niko nije vjerovao, svoja obećanja brzo je ispunio. Nedavno je, iz poznatih razloga napustio kormilo kluba, te se vratio u SAD, gdje već godinama vodi izuzetno uspješan biznis.

Inače, Husić je osoba poznata po humanitarnom radu po SAD, ali i BiH. Često je naglašavao da svoj novac želi investirati i u BiH, a izgradnjom objekta na Sjenjaku, obećanja bi još jednom opravdao.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button