BiH

Željko Komšić o hapšenju Radončića: Očekujem da institucije svoj posao urade profesionalno

Postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, policijski djelatnici SIPA-e jučer su lišili slobode Fahrudina Radončića koji je osumnjičen za kazneno djelo ometanja rada pravosuđa (članak 241. KZ BiH).

Povodom hapšenja zakazana je hitna sjednica rukovodstva SBB-a na kojoj je saopćeno da je riječ o političkoj montaži i da je Radončić nevin.

“Što se tiče konkretnog hapšenja, očekujem da će institucije svoj posao uraditi profesionalno i transparentno”, kazao je u razgovoru Željko Komšić.

Komšić nije htio komentarisati navode SBB-a koji je saopćio da je riječ o “besprizornoj političkoj montaži koja za cilj ima destabilizaciju bošnjačkog političkog faktora, a time i destabilizaciju Bosne i Hercegovine”.

“Ja se zovem Željko Komšić i sve što bih rekao o jedinstvu Bošnjaka neko će sigurno pogrešno shvatiti ili zlonamjerno komentarisati”, rekao je Komšić.

Podsjećamo, Radončić se još uvijek nalazi u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) radi kriminalističke obrade koja i dalje traje.

Nakon kriminalističke obrade on će tokom dana, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima, biti predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Izvor: klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro