BiH

Uhapšena Bilsena Šahman trebala postati direktorica JU Apoteke Sarajevo
Bilsena Šahman, koja je uhapšena u akciji „Lutka 2“ zajedno s Bakirom Dautbašićem mogla bi postati direktorica JU Apoteke Sarajevo.

Ova poznata farmaceutkinja inače članica SBB-a uhapšena je pod sumnjom da je ometala rad pravosuđa utječući na svjedokinju Azru Sarić koja je svjedočila na Kosovu u slučaju Nasera Kelmendija.

Navodno je UO Apoteke Sarajevo i predložio Šahman za direktoricu Apoteka, ali u igri je i još uvijek aktuelni direktor Nedim Hrelja. Novinska agencija Patria cijeli dan pokušavala je uspostaviti kontakt s predstavnicima JU Apoteke Sarajevo, ali nismo u tome uspjeli, a čak ni portparol Apoteka Sarajevo nije uputila povratni poziv nakon što smo pojasnili zbog čega zovemo.

Kako saznajemo, JU Apoteke Sarajevo zapravo i ništa ne znaju o ovom mogućem imenovanju, jer napismeno još nije stigao nikakav dokument. Ni ministrica zdravstva KS Zilha Ademaj nije se javljala na naše pozive, dok u Farmaceutskoj komori KS o ovome također ništa ne znaju.

No, kako nam je potvrdio Edo Hasanbegović, predsjednik UO Apoteka na jučer održanoj sjednici za v.d. direktora izabran je Nedim Hrelja.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button