Zanimljivosti i zabava

Samoubistvo uživo: Voditeljica sjela da čita vijesti, izvadila pištolj i pucala sebi u glavu
Život Kristine Čabuk, voditeljke koja se ubila tokom programa uživo 1974. godine, biće prikazan na kino platnu na predstojećem “Sandens” festivalu.

U filmu “Kristina”, ulogu ove voditeljke će tumačiti Rebeka Hol, a film će pratiti dešavanja u njenom životu do dana kada se upucala tokom čitanja vijesti na lokalnoj TV stanici u Floridi.

Film režira Antonio Kampos, koji će kroz film pokušati da približi cijelu situaciju javnosti, ali i da otkrije da li je Kristina imala psiholoških problema, zbog kojih je izvršila samoubistvo.

https://www.youtube.com/watch?v=szM6DTLt_C0

“Uprkos tome što je prošlo mnogo godina, oko cijelog slučaja i dalje vlada izvjesna enigma i niko ne može sa sigurnošću da kaže zbog čega se ona ubila. Cilj filma je da se podigne svijest o osobama koje su na ivici samoubistva i da im se na vrijeme ukaže pomoć”, objasnila je Rebeka Hol.

Rebeka Hal

Rebeka Hal, Foto: Profimedia.rs

Priča Kristine Čabuk je umalo bila zaboravljena, nakon što je njena porodica podnijela zahtjev da se video snimak njenog samoubistva povuče iz javnosti, ali ta žalba nije prošla pa će i dio snimka biti iskorišten za potrebe snimanja filma.

Prije nego što je uperila pištolj u svoju glavu, Kristina je tokom prenosa rekla:

“U skladu sa politikom ‘Kanala 40’ da vam donosimo najnovije vijesti o ubistvima u svom njihovom sjaju, sada ćete vidjeti prvi pokušaj samoubistva uživo”, nakon čega je izvadila pištolj i pucala sebi u glavu.

I dok su svi oko nje mislili da je u pitanju šala, kada je Kristinin šef krenuo da viče na nju i došao do njenog stola, shvatio je da je mrtva.

Njena majka je potom otkrila da je njena kćerka često bila depresivna zbog činjenice da nikada nije imala ozbiljnu vezu, te da je napunila 30 godina i da je još uvijek djevica.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button