BiHU fokusu

EVO KAKVO ĆE VRIJEME BITI NAREDNIH DANA: Ugodne temperature, ali pripremite kišobrančiće!










U Bosni i Hercegovini u subotu će biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne slaba kiša u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti, a u noći na nedjelju razvedravanje. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu BiH do 10, a najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 12 i 18, a u Hercegovini između 18 i 22 stupnja.

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, prijepodne, će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti i kiša. Padavine se najprije očekuju u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima, a do večernjih sati i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu BiH od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23 stupnja, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
U nedjelju će u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguće je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati između 3 i 7, na jugu BiH od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23 stupnja.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button