BiH

Koliko bh. građani konzumiraju alkohol na radnom mjestu
Vodeći portal za oglašavanje radnih mjesta u BiH – Posao.ba, tokom mjeseca januara proveo je online istraživanje na uzorku od 650 ispitanika.

Cilj istraživanja bio je ispitati koliko bh. građani koji posjećuju portal konzumiraju alkohol na radnom mjestu, te kako se to odražava na obavljanje radnih zadataka u toku radnog vremena.

Rezultati istraživanja pokazuju da 18,6% ispitanika redovno ili s vremena na vrijeme konzumiraju alkohol tokom radnog vremena.

Od ukupnog broja ispitanika koji su odgovorili da konzumiraju alkohol tokom radnog vremena, najveći procenat otpada na pozicije srednjeg menadžmenta (32,7%) i nižeg menadžmenta (26,9%).

Svega 15,4% ispitanika na nekoj od pozicija top menadžmenta i 13,5% vlasnika kompanija konzumira alkohol tokom radnog vremena.

Gledano prema zanimanjima, najveći procenat ispitanika koji konzumiraju alkohol tokom radnog vremena rade u oblasti administracije (15,4%), prodaje (13,5%), zdravstva (14,2%) te ugostiteljstva (9,6%).

Najčešće situacije kada konzumiraju alkohol tokom radnog vremena su poslovni ručkovi ili uredske zabave, dok je 7,5% ispitanika izjavilo da konzumiraju alkohol tokom radnog vremena bez nekog određenog povoda.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button