BiH

Zašto je uhapšen Fahrudin Radončić
Specijalci državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) upali su danas poslijepodne u sarajevske prostorije novine Dnevni avaz i počeli pretres. Osim toga, pretresi se obavljaju na još dvije lokacije.

Nekoliko minuta kasnije, iz Tužilaštva BiH stigla je informacija da jeuhapšen i Fahrudin Radončić, osnivač ove bh. novine.

 

Informacija glasi da je uhapšen zbog ometanja rada pravosuđa.

Radončić je trenutno u prostorijama SIPA-e gdje se nad njim obavlja kriminalistička obrada. Kako se doznaje iz SIPA-e, Radončić je uhapšen na području Hadžića.

SIPA je saopćila i kako je ovo nastavak operativne akcije Lutka 2.

Podsjećamo vas da su ranije u istoj akciji uhapšeni Bakir Dautbašić, sekretar Ministarstva za sigurnost BiH, i Bilsena Šahman, oboje članove stranke Fahrudina Radončića – Saveza za bolju budućnost.

Dautbašić i Šahman, kako je saopćeno, uhapšeni su zbog ometanja rada pravosuđa u predmetu protiv Nasera Keljmendija. Tužilac Božo Mihajlović rekao je da je svjedokinja Azra Sarić, u predmetu koji se vodi protiv Keljmendija za ubistvo Ramiza Delalića, izjavila da su Dautbašić i Šahman na nju vršili pritisak da u svom iskazu ne spominje Fahrudina Radončića.

Radiosarajevo.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button