BiH

Vehid Šehić: Tužilaštvo se bez pravih činjenica i dokaza ne bi moglo upustiti u situaciju da protiv Radončića vodi krivični postupak
Vijest o hapšenju Fahrudina Radončića odjeknula je u svijetu medija poput bombe.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva,  policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu lišili su slobode Fahrudina Radončića, koji se tereti za krivično djelo ometanja rada pravosuđa (Član 241. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine).

Možda će Vas zanimati i:

“Da li je ovo početak istinske borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije ostaje da vidimo, ali sigurno je da se Tužilaštvo ne bi moglo upustiti u ovakvo nešto bez pravih činjenica i dokaza koje mogu dovesti u situaciju da se protiv Radončića vodi krivični postupak .” – istakao je  Vehid Šehić, predsjednik Foruma građana Tuzle – politički analitičar i bivši predsjednik Izborne komisije BIH.

Dragan Mektić najavio je da će početkom ove godine hapsiti visoke funkcionere koji su opljačkali državu, te je svojevrsno najavio borbu protiv kriminala i korupcije.

“Živimo u državi gdje su korupcija, nepotizam, organizovani kriminal postali dio svakodnevnog života, sigurno je da se očekuje jer se pred očima građana države stiče jedno enormno bogatstvo i koje se sigurno ne može opravdati nekim legalnim radnjama. Morati ćemo se malo uporediti sa našim susjedima jer i tamo je krenula borba protiv korupcije, više pod pritiskom međunarodne zajednice, više nego što je to bila istinska želja unutar ovih država da se bori, ali sigurno da svi zvaničnici, američki i europski ističu kao problem zaostajanje BiH, stagniranje i nazadovanje BiH. Upravo sistemska korupcija, organizovani kriminal i to je ono što najviše boli građane BiH, je nepotizam  jer su neki uzeli sebi za pravo da se ponašaju kao da je BiH njihova privatna svojina.” – komentarisao je Šehić

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button