Svijet

“Snowzilla” u SAD-u uzela 29 žrtava
Visina snježnog pokrivača iznosi do 100 centimetara u pet američkih država. Najteže su ipak prošli gradovi Washington i New York. Javni prijevoz nije radio, a veliki broj letova je također otkazan.

Brojne škole, kao i zgrade vlade u Washingtonu u ponedjeljak će biti zatvorene. Od petka do danas prijavljeno je 29 smrtnih slučajeva, kao posljedica oluje, a najčešći uzroci su bile saobraćajne nesreće, trovanje ugljenmonoksidom, srčani udari koje su građani imali dok su čistili snijeg.

Hiljade ljudi ostalo je bez električne energije, a automobili koji su parkirani na ulici u potpunosti su prekriveni snijegom. U Central Parku u New Yorku izmjereno je 68,1 centimetara snijega, što je druga najveća zabilježena visina snijega u tom gradu, od 1869. godine, od kada je počelo zvanično mjerenje.

Tokom vikenda otkazano je 12.000 letova, a među onima koji su osjetili posljedice snježne oluje je i ministar odbrane SAD-a Ash Carter, čiji avion nije mogao sletjeti u Maryland, pa je preusmjeren na Floridu.

Izvor: klixKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button