Lifestyle

Nevjera: Test koji otkriva trebate li mu oprostiti ili ga otpisati
Treba li preljubu oprostiti ili ne? To je teško pitanje na koje je teško dati odgovor. Međutim, stručnjaci smatraju da postoje situacije u kojima bi preljubniku ipak trebalo dati drugu šansu.

Kratki test od samo pet pitanja pomoći će vam da odlučite zaslužuje li vaš partner oproštaj ili ga ipak trebate zaboraviti i ‘isključiti’ iz svog života.

Možda će Vas zanimati i:

1. Je li varao i prijašnje partnerke?

Ako je osoba usvojila ovakav način ponašanja u vezama i znate da je varao i druge žene, velika je vjerojatnoća da će to nastaviti raditi. U ovom slučaju partner nipošto ne zaslužuje drugu šansu.

“Preljuba se lakše oprašta ako ste već bili svjesni da je partner nezadovoljan i nesretan u vezi ili ako veza već dugo nije bila dobra.”

2. O kakvoj se preljubi radi?

Je li u pitanju samo seks na jednu noć uzrokovan pokojom čašicom alkohola više ili se radi o intimnoj aferi koja traje dugo? Lakše je naći opravdanje za jedinstveni ‘incident’ nego za pravu aferu jer je tada vjerojatnije da u pitanju nisu bile emocije nego samo nagoni.

Ako vas je partner varao dugo i tajio to od vas sve dok sami niste saznali istinu, onda ga zaboravite. Ako je u pitanju samo jedna noć koju vam je odmah priznao, saslušajte ga i razmislite o tome možete li mu pružiti još jednu priliku.

3. Mislite li da bi vas mogao opet prevariti?

Što ako se ponovo nađe u istoj situaciji tj. dobije priliku da vas prevari? Ako mislite da bi opet mogao počiniti preljubu, zaboravite ga.

4. U kakvom je stanju bila vaša veza kada se preljuba dogodio?

“Ako vaš partner uopšte ne osjeća krivicu i žaljenje zbog preljube, odustanite od njega jer će vam i u budućnosti nanijeti samo bol.”

Preljuba se lakše oprašta ako ste već bili svjesni da je partner nezadovoljan i nesretan u vezi ili ako veza već dugo nije bila dobra. Tada je lakše razumjeti motive za preljubu.

5. Osjeća li žaljenje zbog toga što je napravio?

Muškarac kojem je uistinu stalo do vas i vaše veze (bez obzira na preljubu) osjeća će se loše zbog boli koju vam je nanio. Ispričavat će se i pokušati se iskupiti za svoj prijestup.

Ako vaš partner uopšte ne osjeća krivicu i žaljenje zbog preljube, uporno svu odgovornost za prevaru pokušava prebaciti na vas tj. natjerati vas da se osjećate kao da ste vi krivi za to što je otišao drugoj – odustanite od njega jer će vam i u budućnosti nanijeti samo bol.

SAVJET PLUS: Obratite pažnju na to kakav je tip preljubnika vaš partner jer vam i to može pomoći da donesete pravu odluku.

Izvor: zadovoljna.hrKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button