SportU fokusu

(FOTO) Zvijezda jesenji šampion Prve lige FBiH!










Svoje uspješne igre NK Zvijezda iz Gradačca okončala je završivši ovaj jesenji dio prvenstva u Prvoj ligi F BiH na prvom mjestu.
Danas je u utakmici na Banja Ilidži protiv neugodne i jake Čapljine pokazala snagu i moć pobijedivši je sa 2:0 (0:0).
Što se tiče same utakmice valja istaći da je Zvijezda jako željela bodove koji su joj garantovali prvu poziciju i u tom htijenju je nervozno i brzopleto ušla u prvo poluvrijeme ove utakmice koje nije dalo promjenu rezultata. Zvijezda je imala inicijativu i stalne napade ali se sve razbijalo pred šesnaestercem gostiju dok su se gosti uglavnom okrenuli protivu napadu. U drugom poluvremenu to je već bila ona Zvijezda koja je to lice pokazivala kroz cijelo prvenstvo. Napadi pred gostujućim golom su se smjenjivali u talasima i poslije dvije –tri propuštene prilike u 60. minuti Obren Cvijanović iz drugog pokušaja uspijeva da savlada inače odličnog Buntića i izazove erupciju oduševljenja na stadionu. I poslije tog gola napadi na gostujući gol su se ređali kao na traci dok su gosti i dalje nadu polagali u kontru da bi u samom finišu susreta Zvijezda odagnala sve sumnje u pobjedu pogotkom koji je u 90. minuti postigao Gedeon  Guzina.
Golu je prethodio Slobodan udarac sa oko 25 metara koga je odlično izveo Čivić, tu loptu krajnjim naporom brani Buntić a odbijenu loptu Guzina posprema  u mrežu.  Pravo slavlje je nastupilo tada jer  su navijači postali sigurni da će njihov tim prezimiti na čelu prvoligaške ljestvice. Pohvale za to zaslužuju svi od stručnog štaba na čelu sa Nerminom Šabićem,svih igrača iz igračkog pogona, Uprave pa do navijača koji su svojom podrškom davali Zvijezdi onu potrebnu dozu samopouzdanja. Zvijezda je na čelu sa 33 boda, drugoplasirana je Sloga S.H. sa 32 boda dok je treći Olimpik sa 31 bodom.
Za očekivati je da će se i u nastavku prvenstva voditi  prava bitka između ova tri tima za prvaka i ulazak u Premijer ligu. Za sada je rano govoriti o tome i pustimo Zvijezdu da sada uživa u poziciji na kojoj se nalazi.
Tekst Suad Krajnović
Foto Ammar Krajnović


Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button