BiH

Vlada FBiH radi i nedjeljom zbog imenovanja: SDA i SBB podijelile direktorske fotelje u BH Telecomu
Vlada Federacije BiH je, na današnjoj telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo za razrješenje vršilaca dužnosti članova Uprave ovog društva i dala prethodnu saglasnost za donošenje odluke o imenovanju vršilaca dužnosti  članova Uprave do okončanja konkursne procedure, a najduže do 90 dana, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Saglasnost je data da za v.d. dužnosti izvršnog direktora  Izvršne direkcije za razvoj poslovanja bude imenovan Duljko Hasić , za v.d izvršnog direktora Izvršne direkcije za pravne poslove,upravljanje organizacijom i ljudskim resursima Alma Čolo,   a za v.d izvršnog direktora Izvršne direkcije za ekonomsko finansijske poslove Orhideja Junuzović.  Prethodne saglasnosti su date da za v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za tehnologiju  i  razvoj servisa bude imenovan Tarik Čaršimamović, za v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za investicije Muamer Hadžović  i za v. d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za informacione tehnologije Sedin Kahriman.

Možda će Vas zanimati i:

Nadzorni odbor je zadužen da u periodu do 90  dana, od dana stupanja na snagu ove odluke, provede konkursnu  proceduru izbora i imenovanja članova Uprave u Dioničkom društvu BH Telecom Sarajevo. Odluka stupa na snagu danom donošenja  i  bit će objavljena u “Službenim novinama Federacije BiH”., stoji u saopćenju.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button