Kultura

Službeno je,Tarantino ide u mirovinu










IAKO već duže vrijeme najavljuje svoje umirovljenje i povlačenje nakon desetog filma, jedan od najpopularnijih redatelja današnjice, Quentin Tarantino, potvrdio je da se ne radi samo o nečem oko čega dvoji nego onom što će zaista učiniti.

U sklopu konferencije Adobe Max – The Creativity Conference koja je u četvrtak održana u San Diegu, Tarantino je u razgovoru s Ann Lewness pričao o svojim počecima, scenarističkoj i redateljskoj karijeri, onome što ga inspirira, ali i namjeri da ode u mirovinu nakon desetog filma.

Možda će Vas zanimati i:

“Bacim mikrofon. Bum! Svima kažem ‘pokušajte nadmašiti ovo sranje'”, rekao je Tarantino i dodao da je zadovoljan svojom karijerom.

Tarantino je do sad režirao i napisao osam filmova (ako ne računamo scenarij za True Romance, Natural Born Killers ili izlete u Četiri sobe, Sin City i Grindhouse), a u razgovoru je rekao da pronalazi nevjerojatno zadovoljstvo u stvaranju projekata iz ničeg: “Postoji nevjerojatni užitak kad se sjetim da sam prije samo dvije godine, koliko obično traje rad na jednom filmu, sjedio sam za stolom i gledao u prazan list”.

Iako je kraj karijere blizu, tvrdi da se nada kako će njegov opus ostaviti neizbrisiv trag i utjecati na buduće naraštaje: “Na kraju dana, moja definicija uspjeha je da me na kraju karijere smatraju jednim od najvećih filmaša koji su ikad postojali”.

Inače, Tarantino je nedavno izjavio da bi njegov sljedeći projekt mogao biti gangsterski film čija se radnja odvija u Australiji tridesetih godina prošlog stoljeća, ali u isto vrijeme radi i na projektu čija bi se radnja trebala odvijati sedamdesetih.

Izvor: index.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button