Zanimljivosti i zabava

Neobično istraživanje pokazalo: Ljubitelji ovog filmskog žanra su najbolji ljubavnici













Naime, istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Oklahoma pokazalo je da osobe koje vole gledati određenu vrstu fikcije imaju puno zreliji pogled na ljubav i seksualne odnose od osoba koje biraju romantične komedije ili drame.

U istraživanju su učestvovale 404 odrasle heteroseksualne osobe, a pitanja koja su im se postavljala tražila su od njih da, npr. imenuju autore iz sedam filmskih žanrova, a potom su odgovarali na pitanja vezana za romantične veze i njihove stavove po tom pitanju.

Osobe koje su, između ostalog, odgovorile da su ljubitelji filmova poput ”Harryja Pottera” ili ”Osvetnika” otkrile su svoje vrlo realne stavove i poglede na ljubav i seks te se izjasnile šta za njih znači vođenje ljubavi. Takođe, osobe koje su uopšteno izrazile pristranost naučnoj fantastici i fikcijskim filmovima i serijama nisu smatrale da svađe u vezi vode njenom kraju te su stajale uz činjenicu da nije u redu pokušati promijeniti partnerove osobine.

S druge strane, osobe koje su se izjasnile kao ljubitelji romantičnih komedija i drama jasno su dale do znanja da su poprimile mnoge nerealne stavove po pitanju ljubavi koji se većinom vide samo na filmu.

Index.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button