Biznis

Nihad Imamović novi vlasnik Agrokomerca!
Sarajevski privrednik Nihad Imamović novi je vlasnik Agrokomerca! Njegova firma „Ein Natural“ kupila je Prehrambenu industriju, srce nekadašnjeg velikokladuškog giganta za 12 miliona KM, na usmenom javnom nadmetanju, održanom u petak pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši.

Osim Imamovića za Agrokomerc je bila zainteresirana i sarajevska firma „Silsila“ koja je ponudila 5,2 miliona KM, Razvojna banka FBiH koja je ponudila 2,2 miliona KM te nekoliko drugih firmi koje su ponudile manje iznose.

U Velikoj Kladuši pozdravljaju novi poslovni potez Imamovića. Očekuju nova ulaganja, više radnih mjesta, vjeruju u preporod bivšeg prehrambenog giganta.

Poslovna karijera Imamovića izuzetno je uspješna.  Zajedno sa Nijazom Hastorom stvarao je kompaniju ASA Holding. Nakon što se 2011. povukao u penziju, sa njegovom firmom Ein Natural, koja proizvodi sokove jednostavnog naziva „Sok“, osvojio  je tržište BiH za kratko vrijeme.

Nisu zanemarive ni njegove političke veze. Nije tajna da je aktuelni premijer FBiH Fadil Novalić, imenovan na ovu poziciju početkom prošle godine, upravo prijedlog Nihada Imamovića.

Izvor: NAP

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button