Zanimljivosti i zabava

MUŠKARCI PRIZNALI Ovo je pravi trenutak kad trebate reći “volim te”
Znate li kada je pravi trenutak za reći: Volim te? Iako većina osoba osjeća ovu snažnu emociju, mnogi se stide izreći je prvi u vezi.

Internetska stranica i servis za upoznavanje ljubavnih partnera Match sprovela je studiju nad 2.000 muškaraca i žena u Velikoj Britaniji.

Glavni im je cilj bio otkriti ljubavne navike parova, a posebno istražiti pravo vrijeme za preduzimanje nekih ključnih koraka u vezi koje svi prolaze.

Većina ispitanika priznala je da čekaju pet mjeseci prije nego što drugoj strani kažu “Volim te” po prvi put. To je otprilike isti vremenski period nakon kojih su spremni objaviti svijetu kako su u sretnoj vezi te ih upoznaju sa svojim najbližim prijateljima.

Iako čekaju na izjavljivanje nježnih osjećaja, ista studija je pokazala da se trećina ispitanika u prvi seksualni odnos upuštaju do dvije sedmice nakon upoznavanja, dok se prvo držanje ruke u 34 posto slučajeva dogodi tek nakon prvog seksa.

Istraživanje Matcha otkrilo je da se većina parova zaručuje nakon dvije godine veze, ženi nakon tri godine te postaju roditelji nakon četiri godina zajedničke ljubavi.

Izvor: avazKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button