BiH

Ubice Arnele Đogić nakon zločina obilazile kafane kako bi napravile lažni alibi










Tijelo nestale Arnele Đogić (24) koju su ubili Avdija Selimović (26) i Muriz Brkić (26), pronađeno je jučer u mjestu Bjeliš, u opštini Olovo, nedaleko od litice sa koje je bačena.

Nakon što su u medijima iznešeni detalji istrage u kojim se navodi da je nesretna djevojka nakon otmice mučena, zadavljena i izbodena nožem, objavljeno je i kako je došlo do Arnelinog susreta sa svojim ubicama.

Avdija Selimović, koji je bio u vezi sa Arnelom, na monstruozni čin odlučio se kada je svoju bivšu djevojku prvi put vidio s drugim muškarcem u Olovu.

– Znao je kada Arnela odlazi s posla iz “Alme Ras” i kojim putem će kući. Potrudio se da sve izgleda kao slučajni susret, a potom je kroz razgovor naveo da “ne stoje na cesti, nego da se provozaju par krugova i popričaju”. Tada je Arnela parkirala svoj Peugeot 206 i prešla u Selimovićevu Jettu, rekao je sagovornik Dnevnog avaza.

Leš je pronađen nedaleko od litice sa koje su je bacile ubice

Nakon što ju je vidio sa drugim muškarcem, ali i zbog toga što ga je ostavila, ljubomorni Selimović je pokazao mržnju i želju za osvetom.

Prema onome što je poznato, Arnela je svog bivšeg momka više puta pokušavala urazumiti, pa je vjerovatno to bio razlog što je pristala da uđe u vozilo i porazgovaraju.

– Selimović je s Brkićem dogovorio da ih ovaj čeka stotinjak metara dalje te da, vozeći se, oni naiđu na njega. To bi kod Arnele donijelo barem prividno olakšanje, jer nisu više sami, ali plan je bio potpuno drukčiji. Brkić je ušao u vozilo, pozdravio se i nekoliko metara dalje počeli su udarati šakama djevojku. Tu je izgubila svijest, nakon čega su se odvezli u pravcu Olovskih Luka i mjesta gdje će, kasnije, njeno tijelo baciti – priča jedan od istražitelja.

Po povratku u Olovo, Selimović i Brkić krenuli su u obilazak svih poznatih otvorenih ugostiteljskih objekata, trošeći novac koji su našli kod ubijene. Cilj je bio da budu viđeni na više mjesta, u vrijeme nestanka djevojke, jer je Selimović znao da će biti na listi osumnjičenih za njen nestanak.

Tu nije bio kraj, oko 21 sat tog dana Selimović je poslao nekoliko SMS poruka na broj ubijene, i to punih sat vremena nakon što ju je, zajedno s prijateljem po zločinu, bacio s litice. U porukama je pitao da se vide, pitao kako je, bitno je bilo samo pokriće. To će istražiteljima postati polazna tačka za uspješno otkrivanje zločina i zločinaca.

Ubice su potom mirno otišle na počinak, da bi nestanak bio prijavljen u nedjelju.

Među prvim saslušanima bio je upravo Selimović, koji je hladnokrvno rekao da danima nije ni čuo ni vidio Arnelu. Upravo ta njegova rečenica te činjenica da su u njenom mobitelu pronađene poruke u kojima on navodi da ju je “vidio i poželio da opet popričaju” bila je sumnjiva istražiteljima. Potom su pribjegli triku tako što su saslušali i Brkića, jer je viđen sa Selimovićem. Nakon što su obojica privremeno puštena, specijalni tim pratio je dvojicu ubica, koji su odmah nakon puštanja odlučili da se susretnu i razmijene “kako su se ponašali u policiji”.

Potom su obojica ponovno privedena te su im predočene nelogičnosti, kao i “prevelike sličnosti”. Kombinacijom čvrstih dokaza, tragova s vozila i drugih dokaza, nakon višesatnih saslušanja obojica su, tada prvi put, priznala izvršenje djela.

Izvor: fokus



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button