Vijesti

Nikola (14) ustaje u 4 ujutro i skuplja boce da prehrani porodicu: “Uopće mi nije teško!”










Ilija Obradović iz Ivanić Grada kaže da ne može biti ponosniji nego što je. Ne čudi to jer ima sina starog svega 14 godina, a koji ljeto provodi tako da mu pomaže zaraditi da prehrani porodicu u kojoj ima još četvero braće i sestara.

Nikola Obradović, 14-godišnji je dječak iz Ivanić Grada koji već nekoliko godina svaki dan odlazi u Zagreb kako bi ondje prikupljao boce i papir i na taj način pomogao svojoj obitelji u kojoj je još četvero braće i sestara i koji žive od samo jedne plaće, piše “RTL“.

“Skupi se sto komada boca i negdje sto kila papira. Radim to već negdje pet, šest godina. To sam zavolio jer ne moram tražiti roditelje ništa”, kaže Nikola koji bi mogao biti uzor mnogim svojim vršnjacima, ali i onima starijima od njega.

Štedi da bi upisao autoškolu

“Ustajem se negdje oko četiri, pet sati, dođem s tatom u Zagreb i meni nije naporno jer imam bicikl s kojim sam puno brži nego pješice”, opisuje. Njegov otac Ilija kaže kako ga je pokušavao odgovoriti, ali nije uspio. “Da sam na njegovom mjestu, meni bi bilo mrsko ustajati. Ja sam mu govorio, ali on hoće raditi i džabe. Ne mogu ja sad, ne bih ga zaustavljao kad on hoće raditi”, kaže Ilija.

Sve što skupi Nikola preveze do oca koji radi kao zaštitar. Svaki dan, kaže, napuni prtljažnik automobila. S novcem zarađenim od boca i papira kupe sve, od tenisica do bonova za mobitel. “Ne mogu bit ponosniji nego što jesam. Čovjek radi, mlad čovjek, a hoće raditi”, dodaje Nikolin otac otkrivajući da dječak i štedi ne bi li se za 18. rođendan upisao u autoškolu.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button