Tehnologija

Facebook predstavio novu opciju
Nazvana Facebook Sports Stadium, nova opcija namijenjena je ljubiteljima sporta, a korisnici će pomoću nje u svakom trenutku moći da dođu do najaktuelnijih sportskih informacija, i prate komentare svojih prijatelja u vezi sa aktuelnim sportskim dešavanjima, prenose agencije.

Korisnici koji posjete Sports Stadium moći će da se prebacuju između četiri različita tablice. Prva će prikazivati detalje, u drugoj će se nalaziti komentari prijatelja, treća će sadržati komentare stručnjaka, dok će na četvrtom biti sakupljene detaljne informacije u vezi sa aktuelnom utakmicom.

Možda će Vas zanimati i:
 Jedina stvar koju nova sekcija na Facebooku neće imati jesu video utakmice, odnosno prijenos uživo.

– Facebook Sports Stadium pružat će informacije o utakmicama i prikazivati razgovore i interakciju u vezi sa igrom, za koju smatramo da je važna za cjelokupan sport – izjavio je Den Rid, jedan od direktora Facebooka.

Kada je riječ o praćenju sportskih događaja uživo, Sports Stadium još neće moći da konkuriše Twitteru, ali će sigurno biti privlačniji osobama koje ne prate sport i utakmice do najsitnijih detalja.

Nova opcija trenutno je dostupna korisnicima iPhonea u SAD, a iz Facebooka ističu da će se uskoro biti dostupna i u ostalim zemljama svijeta.

Facebook Sports Stadium

 

Facebook Sports StadiumToday we’re launching the Facebook Sports Stadium, a dedicated place to experience sports in real-time with your friends and the world. Check out our product announcement here: http://newsroom.fb.com/news/2016/01/facebook-sports-stadium With 650 million sports fans, Facebook is the world’s largest stadium. People already turn to Facebook to celebrate, commiserate, and talk trash with their friends and other fans.Now we’ve built a place devoted to sports so you can get the feeling you’re watching the game with your friends even when you aren’t together.

Posted by Sports on Facebook on Wednesday, January 20, 2016Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button