Tehnologija

Nova društvena mreža Peach ‘poharala’ internet
Internetom je u samo nekoliko dana zavladala prava manija za novom aplikacijom Peach. Riječ je o najnovijoj društvenoj mreži koja predstavlja svojevrsnu mješavinu Twittera i Slacka.

Kreirao ju je Dom Hofmann, jedan od osnivača čuvenog Vinea, pišeMashable.

Nakon što kreirate profil i dodate prijatelje, u aplikaciji će se izlistatistream najnovijih informacija koje su vaši prijatelji objavili na vlastitom “zidu”.

Moguće je komentiranje i lajkanje objavljenih postova, a na svom zidu možete objaviti gotovo sve što vam padne na pamet, od gifova, fotografija pa sve do doodleova.

Na dnu ekrana nalaze se tzv. magic words (čarobne riječi), čime se aktiviraju određene opcije u statusima. Ako upišete riječ “here”, aplikacija će dodati vašu trenutnu lokaciju, “draw” će omogućiti crtanje po ekranu, “tv” će vam omogućiti da s prijateljima podijelite što trenutno gledate, a tu je još i hrpa drugih zanimljivih stvari.

Primjerice, možete upisati riječ “song” kako bi Peach identificirao koju pjesmu trenutnu slušate, dok će “weather” na vašem zidu objaviti trenutnu vremensku prognozu. Šta sve možete upisati, pogledajte ovdje.

U jednom trenutku ovu je aplikaciju pokušao koristiti ogroman broj ljudi, što je dovelo do pada servera.

Preko ove aplikacije trenutno nije moguće dopisivanje, ali uskoro bi se mogla pojaviti i ta opcija.

Peach aplikacija za sada je dostupna za iOS korisnike, a besplatno je možete preuzeti OVDJE.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button