Kolumne

KOLUMNA: Do izbora par putića…
Tek smo zagazili u godinu kada će ponovo sa plakata, video spotova, društvenih mreža, ličnih prijatelja, lažnih profila, dojučerašnjih nepoznanika, krenuti lavina obećanja, hajki, izbornih maštarija i svega čega smo se živeći na ovim prostorima, od dolaska “demokratije” do danas nagledali i naslušali.

Već dobro utabanom stazom “zaobiđi moje greške, pokazaću ti krivca pravog”, logikom kojom “gradski” čelnik, na-čelnik, grado-načelnik … gradonačelnik Jasmin Imamović već unedogled osvaja srca svojih prvih, pravih i gradskim budžetom nahranjenih i napojenih ljudi, izgleda gubi na svojoj snazi i gore spomenuta staza se počinje gubiti u šipražju nesposobnosti i nesnalažljivosti “šefa” gradske parade.

Možda će Vas zanimati i:

 

Već je svima postalo jasno da zaneseni pjesnik i pisac Imamović ne preže ni od kakvih trikova, kućnih čarolija, paradoksalnih formula, neprimjerenih podvala… a sve u svrhu obezbjeđenja što bolje pozicije u vrhu SDP-a, jer na čelu Grada Tuzle, od kako je Tuzla proglašena Gradom, nema više šta tražiti.

Već je dovoljno pokazao okrećući leđa unutar SDP-a nekadašnjem prvom čovjeku Tuzle, Selimu Bešlagiću. U Tuzli su taj “pjesnikov” potez građani okarakterisali kao izdaju čovjeka koji je istom ovom Imamoviću prokrčio put od, kako su ga u ratnom periodu nazivali “sekretarčića” do načelničke pozicije u Općini Tuzla.

Dodvoravanje vrhu SDP-a ili pokušaj da se sakrije prljava politika koju je Imamović vodio protiv neistomišljenika, ovih dana je ponovo pokrenuta, ali ovog puta protiv još jednog visokopozicioniranog tuzlanskog esdepeovca. Imamović je sada na odstrel stavio Envera Bijedića, za kojeg dobroobavješteni izvori tvrde da je istog tog Jasmina progurao u vrh Socijaldemokratske partije BiH.

Sve učestalije negodovanje građana o nesposobnosti upravljanja Gradom, a svi smo svjedoci neočišćenih ulica, snijegom i ledom zatrpanih magistrala, izumiranje Trgovačke ulice, ledenice sa krovova od kojih su neki za dlaku izbjegli sigurno stradavanje, izlazak na vidjelo mnogobrojnih kupoprodajnih malverzacija od strane Imamovićevog tabora, nekretnina u vlasništvu nekolicine njegovih “igrača” po Hrvatskoj i Italiji, dovoljan su pokazatelj da Imamović više nema kud, osim oklevetati sve i svakoga za svoj nemar i nerad, ali i kriminalne radnje, a sebe prikazati kao istinoljupca i borca za pravdu …

 

Pored stranačkih kolega iz SDP-a, Imamović nije mogao, a da u kompletnu kafansku ljagu ne ubaci, trenutno jedini nepristrasni medij i informativni servis Sjeveroistočne Bosne, Radio Kameleon, preko kojeg su u poslednje vrijeme građani putem društvenih mreža pokazivali stvarnu sliku življenja u najzagađenijem gradu u svijetu. Da bi priča bila uvjerljivija, “pjesnik” se poslužio već poznatom formulom “platiš dvije stoje novinaru i dobiješ priču”. Za ovaj slučaj u priču je uključen dobro poznati “montažni procesor”, novinar FTV-a Omer Hasanović, kojeg zbog montiranja procesa i lažnog prikazivanja i klevete na račun firme Tuzla kvarc, dobro poznaju i SIPA i Državno tužilaštvo.

Da li se aktuelni Gradonačelnik Jasmin Imamović isprepadao da bi mu konce mogao pomrsiti Zlatko Berbić i Radio Kameleon, koji svojim istinitim prikazivanjem slike i prilike u kojoj živimo podržava građansku javnu riječ, ili je sve ovo pokušaj zataškavanja pritiska koji se odvija na Imamovića od strane vrha SDP-a, vidjećemo.

Piše: Akiba BenušiKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button