BiH

FORENZIČARI IZ BEOGRADA NAPRAVILI REVOLUCIONARNO OTKRIĆE: Analiza otkrila šta krije Bosanska dolina piramida u svojim podzemnim labirintima…
Beogradski fizičar prof.dr. Ljuba Ristovski analizirao je snimke mega-keramičkih blokova “K-1” i “K-2” u Podzemnom labirintu Ravne. Naime, njih je tehnikom polikontrastne interferentne fotografije (PIP) snimio u septembru 2014. tehničar Sasa Nadjfeji, prenosi piramidasunca.ba.

Ovo predstavlja kontinuitet snimanja Bosanske doline piramide ovom tehnikom u proteklih šest godina (2008.-2014.). Analiza profesora Ristovskog se fokusira na nevidljive frekvencije sunčevog spektra sa površine objekata. To su niskofrekventno infracrveno zračenje i visokofrekventno ultraljubičasto zračenje.

Mega-keramički blok “K-1” pokazuje pojačano prisustvo niskofrekventnog (crvenog) zračenja za koje je poznato da ima veliku dubinu prodiranja u ljudsko tijelo te pozitivno utiče na cirkulaciju krvi. To je razlog što je ovaj blok najvjerovatnije imao terapijski karakter.

S druge strane, mega-keramički blok “K-2” sadrži visoko-frekventno zračenje (tamno-plave oblasti). Djeluje direktno na ćelije dermisa i njihove komponente. Visokofrekventna zračenja mogu uticati i na psihička stanja i to otvara prostor djelovanja šamana u blizini ovog bloka.

Izvor: avazKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button