BiH

Efendija Velić otvorio vrata sarajevske džamije za sve građane kojima su potrebni toplota, mir, tišina…

Imam u sarajevskoj džamiji u naselju Stara Breka i ugledni publicista Muhamed Velić pozvao je sve građane da od danas i u narednim danima, kada su temnperature ispod nule, mogu doći u ovu džamiju, gdje se, kako kaže, grijanje ne gasi.

Zahvaljujući velikodušnost nekih ljudi, kako je napisao Velić u javnom pozivu na svom Facebook profilu, toplote u džamiji Stara Breka ne nedostaje, te stoga će njena vrata biti otvorena za sve građane, prolaznike, vjernike, studente…

Možda će Vas zanimati i:
 Između ostalog, u svom statusu Velić je napisao “ljudi koji imaju problem s grijanjem mogu doći u džamiju i tu se ugrijati, u tišini i toplom prostoru odmoriti, studenti mogu doći i spremati svoje ispite, i mnogi drugi kojima ovih dana treba i fali zagrijanog i mirnog prostora”.

muhamed-velic

Velić: Svi dobrodošli

Velić je posebno naglasio da je ovaj poziv, kako je napisao, u ime Allaha upućen svima, i onima koji klanjaju i onima koji ne klanjaju, i onima koji su muslimani i onima koji nisu muslimani.

– Svi su dobro došli u našu toplu džamiju – istaknuo je imam Velić.

Dragi prijatelji, budući je ovih dana izrazito hladno, a imajući u vidu da u ovim hladnim danima, zahvaljujući velikoduš…

Posted by Muhamed Velic on Thursday, January 21, 2016

Izvor: avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro