Tuzlanski kanton

Šta bi sve saznali gledatelji FTV-a da je novinar Omer Hasanović provjerio činjenice

Uključujući se u rano započetu kampanju Jasmina Imamovića za četvrti mandat načelnika općine Tuzla Omer Hasanović, koji za sebe voli reći da je novinar istraživač, u magazinu “Mreža” (19. 01.) je u krupnom planu pokazao zgradu radio Kameleona uz komentar: „I ova zgrada koja se nalazi u strogoj jezgri grada, nekada je pripadala direkciji za izgradnju Tuzla. Poklonjena je Zlatku Berbiću i Maidi Bešlagić, kćerki bivšeg načelnika Tuzle Selima Bešlagića…“

kameleon ftv

Možda će Vas zanimati i:

Slika iz emisije koja prikazuje zgradu nakon obnove i rekonstrukcije desetak godina nakon ispunjenja svih obaveza tendera

Da je ispoštovao osnovno pravilo novinarstva koje kaže: „čuti obje strane“, gledatelji Federalne televizije saznali bi da su Radio Kameleon i Zlatko Berbić ovu kuću izgradili vlastitim sredstvima na mjestu gdje je prije toga bila devastirana prizemna kuća, vlasništvo Fonda za tonjenje.

istina kameleon

Zateknuto stanje zgrade kada je Kameleon u nju ušao

Ova napuštena kuća je kupljena u okviru male privatizacije u Federaciji, po tada važećoj proceduri Kantonalne agencije za privatizaciju. Na otvorenom tenderu, objavljenom u svim medijima, Kameleon i Zlatko Berbić su dali zatvorenu ponudu sa cijenom od 333.000 KM i kao najbolji ponuđač  pobijedili na tenderu.  U ovu cijenu nije uračunato građevinsko zemljište za koje i danas uredno plaća rentu. Da bi to sve još bilo simpatičnije, odluka o maloj privatizaciji nekoliko desetina zaboravljenih i devastiranih objekata tada, koju su donijeli vijećnici OV Tuzla o ustupljenju istih Kantonalnoj agenciji za privatizaciju na prodaju, potpisana je od danas zaboravnog Jasmina Imamovića koji je tada kao vodeći pravnik u opštinskoj administraciji, pripremio cijeli tender.

Nakon kupovine zbog ispunjenja ostalih uslova obećanih u Kameleonovoj ponudi, dugogodišnjim kreditima u Hypo banci izgrađena je zgrada koju ste mogli vidjeti u emisiji.

Dakle da podvučemo, Selim Bešlagić naš ratni heroj i širom svijeta cijenjeni humanista nije svoj obraz okaljao bilo kakvim poklanjanjem zgrada svojoj kćerci, a ni svom bivšem zetu. A, brzopletom novinaru i zaboravnom načelniku poručujemo da smo već jednom ovu priču ispričali nekom drugom političaru koji se krio iza političkog imuniteta i nije htio izaći na sud.

Dragi naši Kameleonci, nadamo se da će naš načelnik do kraja svog načelnikovanja pustiti vas i nas na miru da se družimo i širimo dobre vibracije kako samo mi to znamo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro