Zanimljivosti i zabava

KASNO JE ZA NJU, NEKA NE BUDE ZA VAS Većina radi stvar koja ju je dovela u ovo stanje!

Studentica iz američke Nevade Hanna Lottritz (21) popila je pet puta više od onoga što je legalni limit za vožnju pod uticajem alkohola u SAD-u i nakon toga je pala u komu.

Sve se ovo dogodilo u noći kad je s prijateljima išla na koncert, a o detaljima iz stravične noći danas piše na svom blogu.

Naime, Hanna se takmičila sa svojim prijateljima u tome ko može popiti više viskija iz boce, a da ne stane, prenose američki mediji.

Kada je ispila bocu, svojim je prijateljima rekla da je dobro, ali dogodila joj se blokada i prestala je disati.

Sljedeće čega se sjeća je bilo buđenje iz kome kada je imala cijev koja joj se spuštala niz grlo, a ruke su joj bile svezane kako je ne bi izvadila.

Doktori su joj rekli da joj je mozak nije na ništa reagirao, odnosno da nije reagirala ni na verbalnu, ali ni na bolnu stimulaciju. Hanna je patila od akutne respiracijske insuficijencije i akutnog trovanja alkoholom. Nekoliko sati nakon buđenja izvadili su joj cijev iz grla, a potom su je doktori upitali je li alkoholiziranjem pokušala počiniti samoubistvo. To joj je pitanje dokazalo, kaže, da je bila u zaista ozbiljnom stanju. Ovaj slučaj joj je, kako tvrdi, u potpunosti promijenio mišljenje o alkoholu i da danas umjesto izlazaka i alkoholiziranja rođendane slavi uz večeru i možda čašu vina.

Izvor: avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro