Zanimljivosti i zabava

Valentin Inzko putuje u Sjevernu Koreju da izrazi zabrinutost










Hitan odlazak predstavnika OHR-a u Bosni i Hercegovini izazvao je ogromnu pažnju, zašto baš sad visoki predstavnik napušta našu zemlju i odlazi na daleki istok. Uspjeli smo putem telefona do dobijemo gospodina Inzka pri samom ulasku u avion.

“Situacija je kulminirala jutros kada sam pročitao da su dvije Koreje najavile pomirenje. Odmah sam naručio da me čeka avion i da se moja posjeta najavi predstavnicima obje vlasti. Ovo se mora zaustaviti pod hitno, ja sam jako zabrinut zbog mogućeg ujedinjenja i to bi moglo da prouzrokuje i promjene u Bosni i Hercegovini epskih razmjera. Moram im izraziti zabrinutost lično”, rekao je Inzko.

Vođeni iskusnim novinarskim instinktom, krajnja sumnja nas je navela da razmišljamo kakve veze ima mir u Koreji sa situacijom u Bosni i Hercegovini.

“Pa vidite, OHR je ovdje preko 20 godina, i održava odnose između entiteta u status quo, s povremenim tenzijama. To nam je zadatak i zadaća od kako smo došli, jedni da nas vole a drugi da nas mrze. Ako se mogu dvije Koreje pomiriti, nemojte misliti da sutra već neće biti moguće da se entiteti u BiH pomire, da ne kažem ujedine i tu nama prave ogroman problem. Kako ja sutra svojoj ženi da dođem na oči kada čuje da sam ostao bez posla i plate od 25.000 eura? Jel’ vi mislite da to neće imati posljedice na moj brak”, dodao je Inzko.

Stanovništvo BiH je svoje misli i molitve uputilo ka Valentinu, te se iskreno nadaju da neće dozvoliti pomirenje, jer bi to u konačnici moglo pomiriti i nas.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera, svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button