Crna hronika

TUZLA: Detalji ubistva u naselju Batva
U tuzlanskom naselju Batva danas oko 11:55 sati dogodilo se krivično djelo ubistva. Na mjestu događaja trenutno se nalaze službenici sektora krim policije MUP-a TK koji u saradnji s dežurnim kantonalnim tužiteljem obavljaju uviđaj.
„U 11 .55 u ulici Ive Andrića, u naselju Batva, dogodilo se ubistvo. Muškarac rođen 1953. godine upotrebom automatske puške više hitaca je ispalio u muškarca rođenog 1972. godine, koji je na licu mjesta preminuo. Uviđaj vrši kantonalni tužilac i službenici sektora krim policije MUP-a TK. Nakon završetka uviđaja imat ćemo više informacija o ovom nemilom događaju.“, izjavio je mr. Izudin Šarić glasnogovornik MUP-a TK.
Kako saznaje Tuzlanski.ba ubistvo je počinio izvjesni Zaim rođen 1953. godine kada je naoružan automatskom puškom isred svoje kuće sačekao 44-godišnjeg muškarca koji se dovezao u putničkom motornom vozilu marke “Mercedes” sačekao ga da izađe iz automobila i krene prema njegovoj kući a potom otvorio vatru iz automatske puške i usmrtio ga sa više ispaljenih hitaca.
„Čuo sam dva rafala. U prvi mah nije mi bilo jasno šta se događa. Po dolasku policije na lice mjesta saznao sam da je jedan od naših komšija počinio ubistvo“, kazao je mještatin naselja Batva koji se za vrijeme ovog događaja nalazio u svojoj kući koja se nalazi u neposrednoj blizini.
Kako se nezvanično saznaje, Zaim je bio penzioner a dodatno je zarađivao tako što je unosio drva i čumur te ložio vatru ko bi to od njega zatražio. Nikada ranije nije pokazivao nikakve oblike nasilja koji bi mogli upućivati da je spreman počiniti zločin.
Prije 3-4 godine Zaimu je umrla supruga a on se ponovo oženio nakon toga. Nezvanično saznajemo da nije imao djece. Motivi ubistva koje se danas dogodilo u tuzlanskom naselju Batva nisu poznati.
Više detalja javnosti će biti poznato nakon što službenici MUP-a TK i Tužilaštvo TK okončaju sve istražne radnje povodom ovog nemilog događaja.

Izvor: tuzlanski.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button