LifestyleSport

Tuzlanska publika položila ispit: Delegat EHF-a se poklonio prepunom Mejdanu!
Atmosfera na utakmici rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Litvanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine, u tuzlanskom Mejdanu, oduševila je sve posjetioce ovog događaja i TV gledatelje, ali i igrače obje reprezentacije, pa i službene osobe.

S razlogom se o ovom sportskom događaju još govori, tim više što je slika iz dupke punog, zastavama i drugim sportskim rekvizitima okićenog i korektnim navijanjem „obojenog“ Mejdana, obišla svijet.

Možda će Vas zanimati i:

Ako se izuzme nekorektan odnos čelnika RS BiH prema fotoreporterima brojnih medija, kojima su uz pomoć zaštitara sarajevske agencije Gama, zabranili snimanje utakmica iza golova (direktor reprezentacije Mirza Muzurović: “Pokrivate nam reklame!”), odredivši im mjesto za rad s kojeg nisu mogli kvalitetno obavljati posao, sve drugo vezano za organizaciju utakmice bilo je na visokoj razini.

Komplimenti publici i organizatorima stižu sa svih strana, a gesta koju je po završetku utakmice napravio delegat EHF-a, Čeh Ivan Dolejs, rijetkost je koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Nakon što je utakmica završena, a delegat do kraja obavio posao nadzornika nad službenim dijelom utakmice, predstavnik EHF-a Ivan Dolejs prešao je cijeli teren i otišao pred vatrene navijače Zmajeva.

Najprije im je zapljeskao, a potom se duboko naklonio, zahvalivši se na kulturan način na tome što su stvorili iznimno lijep sportski ugođaj na službenoj međunarodnoj utakmici.

Naravno, publika je uzvratila na svoj način, te je delegat EHF-a Ivan Dolejs napustio dvoranu Mejdan veoma zadovoljan i pun lijepih dojmova.

Izvor: FENA/TuzlaliveKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button