Tuzla

Pogledajte kako će izgledati Gradska ulica u Tuzli

Nakon što je prošle sedmice ponovo pokrenuta priča u vezi renoviranja i sanacije Gradske ulice u Tuzli, nakon višegodišnje stagnacije prvobitne ideje, u ponedjeljak je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović održao sastanak sa stanovnicima pomenutog dijela grada kako bi im prezentovao projekat uz koji bi ulica poprimila sasvim novi izgled, najvjerovatnije već u sljedećoj godini.

“Sugrađani iz Gradske ulice kao da su znali za naše planove, poslali su mi pismo. U realizaciju projekta hoćemo da idemo odmah. U sklopu rekonstrukcije Gradske ulice mi ćemo morati ukloniti neke objekte koje nije moguće obnoviti jer su im uništeni temelji. Mislim na objekat stare Općine i objekat stare Pošte. To će biti placevi na kojima ćemo graditi objekte kada nađemo suinvestitore, a do tada ćemo obnoviti kompletan parter sa svom potrebnom infrastrukurom čitave Gradske ulice”, kazao je Imamović.

Možda će Vas zanimati i:

Na ulazu iz pravca Slatine, bit će jedan mali trg, malu pijacetu, svojevrsnu veoma lijepu zapadnu kapiju u historijsku jezgru grada. Dobra je vijest i da je Islamska zajednica odlučila što prije obnoviti kulturno historijski spomenik Behram-begovu džamiju, odnosno Šarenu džamiju, jedna od najljepših džamija na Balkanu.

Kako je objasnio gradonačelnik, u Prijedlogu budžeta za narednu godinu su uključena sredstva za ovaj projekat. ˝Idemo odmah u realizaciju nakon usvajanja budžeta. Raspisat ćemo tender, pa nakon toga kada dobijemo pobjednika i sklopimo ugovor, onda ću znati tačan rok završetka radova. Ne volim govoriti tačne rokove zbog vremenskih uslova, ja bih volio da to bude što prije˝, zaključio je Imamović.

Stanovnici Gradske ulice na sastanku su izrazili oduševljenje onim što su čuli i vidjeli.

˝Naši zahtjevi su svi saslušani, usaglašeni smo oko svih tih stvari o kojima smo pričali. U narednom periodu uz dobru volju i budžet koji je moguć da ostvari realizaciju naših zahtjeva, očekujemo da se krene sa projektom. Sastanak je bio odličan i vjerujem u ispunjenje svega ovoga˝, kazao je zlatar Almir Kovčić.

Hadžiribić Ibro, vlasnik ćevabdžinice u Gradskoj ulici je kazao da njeni stanovnici imaju mnogo problema. ˝Ondje je mračno, nema više naroda da prolazi, sav svijet se negdje na Skveru raziđe, a ono što prođe, kao da ljudi trče. Ako se ovo ispuni, ja sam prezadovoljan, ma kad bi se samo dio ispunio bilo bi prelijepo˝, kazao je Ibro.

Podsjetimo, već ranije su se stanovnici, zaposlenici i vlasnici poslovnih prostora u Gradskoj ulici u više navrata obraćali gradonačelniku Jasminu Imamoviću da hitno poduzmu mjere za renoviranje ulice kako bi se spriječilo njeno daljnje propadanje.

Izvor: tip.ba/kameleon

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro