Tehnologija

Facebook testira pokretne profilne slike
Prema pisanju portala PSFK, Facebook je upravo omogućio pokretne profilne slike u obliku videa od 7 sekundi i testira ih u SAD-u i Velikoj Britaniji.

Taj magični moment motivisan je, smatra se, ponajviše potrebama oglašivača ali vjerojatno nema korisnika koji barem jednom nije pomislio da bi na Facebooku volio doživjeti Hogwarts efekt pokretnih profilnih slika.

Možda će Vas zanimati i:

Facebook trenutno ima 1,55 milijardi aktivnih korisnika koji tamo komuniciraju s prijateljima, dijele informacije koje su im vrijedne, izražavaju svoju osobnost i poslovno se povezuju.

Pokretne profilne slike, smatraju u Facebooku, sve bi to trebale poboljšati.

Slike će se objavljivati u cinemagraphu, elegantnom video formatu koji osvaja marketinšku industriju, izgleda kao fotografija s malim pokretom a Facebook ga je oglašivačima predstavio u februaru 2015.

subway-newspaper-615

Uz prezentaciju objavili su i priručnih za oglašivače pod naslovom “Hakiranje Facebookova Autoplaya”.

Prvi ljudi koji testiraju cinemagraph za profilne slike na Facebooku odabrani su u Kaliforniji i Velikoj Britaniji ali stvar će se brzo širiti jer prema većini mišljenja najefikasnije od svega dosad premošćuje jaz između fotografije i videa.

Za biznis na Facebooku cinemagraph bi trebao biti korisna inovacija.

Oglašivači vole taj format jer je puno mirniji i osobniji od videa, imitira formate oglasa koji se odavno koriste na Tumblru i pokazali su se jakim privlačiteljima pažnje, a i bitno su jeftiniji od videa pa će mali poduzetnici moći profitirati koliko i veliki.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button