Tuzlanski kanton

OPĆINSKI SUD TUZLA Aljukić o prijetnjama Fadilu Novaliću
Nakon što ga je tokom prošle sedmice u ulozi svjedoka direktno ispitala njegova odvjetnica Senka Nožica, Samira Aljukića, nekadašnjeg načelnik Sektora uniformisane policije, danas je unakrsno ispitivala tužiteljica Danica Kovačević Arapović.

Odgovarajući na tužiteljicina pitanja, Aljukić je negirao navode optužnice, tvrdeći kako, dok je bio komandir PS Istok, nikada nije dobio ni jedan prekršajni nalog koji nije bio podnesen u zakonom predviđenom roku. Negirao je i da se nakon prelaska u PU Gradačac sastajao sa policajcima iz PS Istok i da se raspitivao za prekršajne naloge. Također, naveo je kako se nije miješao u rad Disciplinske komisije.

– Nikada nisam prijetio Fadilu Novaliću – rekao je Aljukić kada se tužiteljica dotakla dijelova optužnice gdje se pominje ime i prezime aktuelnog premijera F BiH i nekadašnjeg člana rukovodstva NK “Zvijezda”.

Podsjetimo kako je u optužnici, a i tokom svjedočenja Novalića, navedeno kako je Samir Aljukić tražio da njegov sin Alden igra za NK „Zvijezda“, a kako to nije ispunjeno on je na utakmice manjeg rizika slao pripadnike Jedinice za posebne namjene, a na utakmice visokog rizika to nije činio što je rezultiralo nemilim scenama na utakmici Zvijezde i Borca.

– Na utakmicu Zvijezde i Širokog Brijega, koja se navodi u optužnici, planom je predviđeno prisustvo pripadnika Jedinice za posebne namjene, ali van stadiona. Onaj ko je fakturisao račun NK “Zvijezdi” taj je i donio odluku o njihovom uvođenju u stadion – kazao je Aljukić.

Njegova odbrana zatražila je ukidanje odluke o pritvoru, a apelacija je proslijeđena Ustavnom sudu BiH. Iz Ustavnog suda BiH, prema rješenju koje je prezentirala odvjetnica Nožica, navedeno je kako je utvrđena neosnovanost u rješenju o određivanju mjere pritvora za Samira Aljukića. Općinski sud Tuzla u narednim danima donijet će odluku ostaje li Samir Aljukić i dalje u pritvoru ili će se braniti sa slobode.

Podsjećanja radi, drugooptuženom u ovom predmetu, Adnanu Đuloviću, ukinuta je mjera pritvora.

Inače, Aljukiću i Đuloviću se na teret stavljaju krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja te primanja dara i drugih oblika koristi i krivotvorenja službenih isprava.

 

Izvor: avazKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button