Totalno pozitivna ličnost godine

CAT BiH snimila dokumentarni film o tuzlanskom Muftiji Muhamedu Šefketu ef. Kurtu – „Efendijin zavjet”










PROFIL KANDIDATA:

CAT BOSNA I HERCEGOVINA

Možda će Vas zanimati i:

KATEGORIJA: KULTURA I UMJETNOST

MJESTO: TUZLA

Totalno pozitivna ličnost godine Radio Kameleona vam predstavlja CAT Bosna i Hercegovina. CAT BiH (Građani protiv terorizma) je omladinska inicijativa, koja za želju ima popularizaciju aktivizma i participacije mladih u društvenom i političkom životu.

Iz CAT BiH su nam rekli koje je njihovo najveće postignuće u protekloj godini:

“Najveće postignuće u protekloj godini definitivno je dokumentarni film o tuzlanskom Muftiji Muhamedu Šefketu ef. Kurtu. Najvidljivija smo omladinska organizacija u BiH sa dosegom preko 15 miliona na društvenim mrežama. Također zahvaljujući našim mladima, prethodne godine, širom BiH pokrenuto je sedam novih online inicijativa koje su društveno odgovorne i stavljaju u fokus mlade. Osjećamo se donekle odgovornim i za smjenu nacionalističkih sistema u Sarajevu i Banja Luci zbog kampanje “Sjašite””

CAT BiH je kandidat Totalno pozitivne ličnosti godine za kategoriju Kultura i umjetnost.

Za CAT BiH možete glasati OVDJE.

Više o CAT BiH možete pročitati dalje u tekstu:

“CAT BiH (Građani protiv terorizma) je omladinska inicijativa, koja za želju ima popularizaciju aktivizma i participacije mladih u društvenom i političkom životu. Misija naših mačaka je da osnaže i razbude mlade, te da im daju podršku u namjeri da kreiraju i žive život dostojan mlade osobe.

CAT BiH se najstrožije protivi: – Politikama podjela mladih – Narativima koji potiču na radikalizam i nasilni ekstremizam – Militantnoj predizbornoj retorici – Promociji nasilja – “Šuti nek’ ne puca” ponašajnim modelima, koji su otjerali u direktan egzil veliki broj naših vršnjaka. Inicijativu možeš podržati i pomoći prateći sadržaje na našim društvenim mrežama, te uključujući se u aktivnosti koje naše mačke organizuju. Aj mjau!”

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button