Svijet

NEZAPAMĆEN MASAKR U SIRIJI!!!
Militanti Islamske države ubili su stotine ljudi u napadu na Deir al-Zor, grad koji drže snage Bashara al-Asada, objavile su lokalne vlasti u subotu popodne.

Prema istom izvoru, džihadisti su provalili u dva prigradska naselja i ubijali sve koji su im stali na put ne birajući metode.

Do sada je potvrđena informacija da su barbari ubili 135 ljudi, ali nevladine udruženja tvrde da će se taj broj popesti sigurno na 250.

Nakon što su u napadu na sam grad ubili 35 sirijskih vojnika, džihadisti su upali u sam Deir al-Zor, okupili sve vojnike i njihove porodice i napravili nešto nezamislivo.

Iz Sirijskog opservatorija za ljudska prava rečeno je da sirijska vojska ipak uspjela zaustaviti glavni napad na centar grada.

– Poslali su šest bombaša samoubica i pokušali probiti našu prvu liniju obrane. Sva sreća da nisu uspjeli…

Ipak, na sjeveroistoku grada u tom trenutku odvijala se velika drama kada su se militanti ISIL-a probili u naselja i odmah počeli s ubistvima civila.

Inače, ovo područje je izrazito važno za džihadiste budući da bi osvajanjem tog teritorija uspjeli povezati njihov glavni grad Raqqu sa Irakom.

 

Izvor: avazKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button