Zanimljivosti i zabava

Biznismeni potvrdili – LSD im pomaže na poslu
Razlika između Billa Gatesa i Stevea Jobsa je u tome što je kralj Applea volio LSD 1970-ih. 1997. godine, Jobs je tako izjavio za kolegu: “Želim mu svu sreću, ali mislim da su on i Microsoft malo kruti. On bi bio puno opušteniji da je bar jednom uzeo LSD ili da je u mlađim danima otišao u ašram.”

Gates je mogao uzvratiti da nikad nije poželio žrtvovati svoj život na hippie oltaru, kao Jobs kad se odlučio za holistički pristup liječenja karcinoma od kojeg je preminuo. No, ne žele svi biti Steve Jobs.

Oni koji ipak žele pokazati da su spremni razmišljati izvan okvira, mogli bi odlučiti uzeti malo LSD-a, jer je u San Francisu rastući trend mikrodoziranje te droge, kojom nećete baš otići/biti na trip(u), no uspješno ćete osloboditi kreativnu zvijer u sebi.

Mikrodoza se sastoji od oko 1/10 uobičajene količine LSD-a ili bilo koje druge psihodelične droge, kao što su čarobne gljive.

Dakle, sasvim dovoljno “da vas malo podigne i malo vas udubi u ono što radite, ali nedovoljno da budete na tripu”, izjavio je Rick Doblin, osnivač i izvršni direktor multidisciplinarne udruge za psihodelična istraživanja.

Nedavno je objavljena velika priča o 25-godišnjem Kenu koji je izvršni direktor u Silicijskoj dolini, a koji LSD naziva hakerskim malim pomagačem.

Uz njega, ljubitelj novog trenda je iJames Fadiman, autor knjige “The Psychedelic Explorer's Guide: Safe, Therapeutic, and Sacred Journeys”, koji LSD predstavlja kao lijek protiv depresije, migrene i sindroma kroničnog umora. Ali i kao stimulans za kreativno razmišljanje.

Drugim riječima, čini se da je LSD, prema njegovoj novoj vojsci obožavatelja, dobar za što god poželite, kao misteriozne bočice eliksira koje su se prodavale u Srednjem vijeku, piše New York Post. Fadiman čak predlaže da svaka četiri dana uzimate mikrodoze LSD-a, čisto da možete što bolje funkcionirati.

Postoji razlog zašto je upotreba LSD-a skočila i nestala u vrijeme vladavineNixona. Rekreacijske droge vam pomažu da izgubite zanimanje za realnost, istodobno vas šaljući u novu i drugačiju dimenziju.

Na stranici High Existence, autor veliča čari mikrodoziranja ovim riječima: “Danas svjedočimo rađanju jedne izvanredne epohe. Uz psihodeličnu renesansu pred nama, koja se sastoji od novih, fascinantnih istraživanja, izlazak u javnost tisuća individualaca i upoznavanje s mnoštvom nepoznatih psihoaktivnih biljaka koje se koriste u svrhu ozdravljenja i inicijacije, postavlja nam mnoštvo novih, zanimljivih pitanja. Kao što je: koje su vrste svijesti uopće moguće i kako da navigiramo kroz njih?”.

Da, ova teško pitanja zaista muče neke, pogotovo dok su pod djelovanjem toga o čemu pišu. A kako si i sami ne biste postavljali ovakva škakljiva pitanja, možda je bolje da za kreativnost koristite tek dobar stari mozak.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button