Svijet

Ispovijesti preživjelih iz hotela smrti: Pucali su ljudima u glavu
Iz glavnog grada Burkine Faso Ouagadougoua u subotu stižu zastrašujuće ispovijesti preživjelih gostiju luksuznog hotela Splendid, koji se kasno u petak našao pod napadom terorista iz skupine povezane s al-Qaidom.

Govoreći za francusku televiziju France 24, vidno šokirana gospođa opisala je kako su napadači smaknuli čovjeka koji je stajao ispred nje.

Možda će Vas zanimati i:

‘Neko je bio ispred mene, a oni su ga upucali i on je pao na mene’, izjavila je žena, koja je odbila otkriti svoje ime.

Jedan također neimenovani gost hotela za istu je francusku televiziju rekao da je iza njega ostao hotel pun dima i krvi. Kaže da je pobjegao tako što je razbio prozorsko staklo i skočio na ulicu.

‘Ljudi su posvuda ležali, sve je bilo puno krvi. Pucali su im u glavu, a kada su napustili prostoriju, sve su zapalili pa smo se svi počeli daviti od dima’, ispričao je.

Hélène Ouedraogo je u hotelu bila u posjeti prijatelju kada su upala trojica terorista.

‘Bili su naoružani, nosili su turbane, odmah su ubili nekoliko ljudi’, izjavila je. I ona je, poput ranije spomenutog muškarca, skočila kroz prozor i tako se spasila. Putem je vidjela nekoliko zapaljenih automobila, a u paničnom se bijegu i ozlijedila pa je završila u bolnici.

Harouna Kabore kaže da je bio u neposrednoj blizini hotela kada su se začuli prvi pucnjevi. Zatrčao je i spasio se od kiše metaka koji su, kako kaže, letjeli pored njega.

Salif Ouedraogo (28) živi u blizini napadnutog hotela. ‘Kada sam čuo pucnjavu, izašao sam na balkon. Igrom slučaja, živim iznad Le Verande’, rekao je, navodeći ime restorana, napadnutog neposredno prije upada terorista u hotel.

‘Vidio sam napadače i brzo sam legao na pod. Ali s obzirom da sam bio odmah iznad njih, i dalje sam ih mogao čuti. Glasno su vikali: Van, van! A zatim se čula rafalna paljba. Izašavši iz Le Verande, zaputili su se u hotel i jedan obližnji kafić, u kojemu su aktivirali bombu’, opisao je Ouedraogo.

Izvor: jutarnjiKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button