BiH

Pitanje državnog zatvora biće razmatrano na narednoj sjednici Vijeća ministara?













Prijedlog odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, naći će se na dnevnom redu naredne sjednice Vijeća ministara, izjavio je ministar pravde BiH Josip Grubeša.

Grubeša je, nakon sastanka, čiji je domaćin bio predsjedavajući VM BiH Denis Zvizdić, a čija je glavna tema bila datum početka rada državnog zatvora u BiH, rekao da nije poznat tačan datum otvaranja, ali da se radi na tome da bude što prije.

Kako je rekao, osobe koje su radile na ovom projektu će raditi i na pripremanju zatvora, kao privremeno rješenje, dok se ne uspostavi novi menadžment.

Nakon što se novi menadžment uspostavi, imaće obavezu da raspiše konkurs i organizuje obuku za one koji dolaze na ovu poziciju, rekao je Grubeša.

Sastanku su, osim Zvizdića, prisustvovali i njegova dva zamjenika Mirko Šarović i Vjekoslav Bevanda, kao i ministar pravde BiH Josip Grubeša.

Prijedlog odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH je juče skinut sa dnevnog reda sjednice VM BiH.

Grubeša je nakon jučerašnje sjednice kazao kako su na dnevnom redu trebalo da budu tri tačke vezane za državni zatvor – jedna je bila prijedlog odluke o početku rada, druga o gašenju Jedinice za implementaciju projekta i treća da se nađu sredstva za Jedinicu koja radi već gotovo dva mjeseca te se ljudima trebaju isplatiti plaće, a postoje i neki materijalni troškovi.

BHRT



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button