Tuzlanski kanton

Počela raspodjela dopunskih oznaka za taxi vozila u 2016. godini
Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona, najavilo je početak raspodjele dopunskih oznaka za taksi vozila u 2016. godini.

Cilj je da se građani – korisnici usluga taksi prijevoza na području Tuzlanskog kantona, informišu o oznakama koje su obavezni imati registrovani taksi prijevoznici.

Možda će Vas zanimati i:

Distribucija Rješenja o dodjeli dopunskih taksi oznaka za 2016. godinu vršiti će se u Ministarstvu trgovine turizma i saobraćaja TK, a lijepljenje, odnosno postavljanje na vozila bit će upriličeno uz prisustvo ovlaštene osobe Ministarstva. Na ovaj način bit će spriječena mogućnost zloupotrebe naljepnice te postignuta jednoobraznost u izgledu.

oznake

Nakon ovog roka inspektori za cestovni saobraćaj, odnosno pripadnici uniformisane policije, podnosit će prekršajne naloge, odnosno zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka za taksi prijevoznike koji nisu na propisani način označeni dopunskom taksi oznakom. Propisana visina novčane kazne za neposjedovanje oznake za pravna lica se kreće u rasponu od 3.000 do 15.000 KM, odnosno za odgovorno lice u pravnom licu od 500 do 1.000 KM. Visina novčane kazna za fizička lica se kreće od 500 do 1.500 KM.

Svaka općina na području TK ima dopunsku oznaku drugačije boje, kako bi se spriječio nezakonit rad taksista sa jedne, na teritoriji druge općine.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button