Tuzlanski kanton

Pozivaju se bivši radnici `Aide´ da se jave na radni angažman




Nakon investicije od milion maraka, firma Intral BiH preselila je proizvodni pogon za proizvodnju obuće  u iznajmljeni dio Fabrike obuće Aida Tuzla. Od 230 radnika, njih 10 su bivši radnici ‘Aide’ koji su nedavno, nakon pokretanja stečaja, otišli na Biro. U toku su nova upošljavanja i do kraja godine se očekuje oko 200 novih radnih mjesta. Pozivaju se i ostali bivši radnici Aide da sklope radni angažman sa firmom Intral BiH, javlja federalna.ba.

Nakon investicije od milion maraka, firma Intral BH preselila je proizvodni pogon za proizvodnju obuće u iznajmljeni dio Fabrike obuće Aida. U toku je zapošljavanje novih radnika i do kraja godine se očekuje oko 200 novih radnih mjesta. Investicija od milion maraka stvorila je odlične uslove za rad 230 radnika, koliko je trenutno zaposleno u ovoj firmi.

“Primili smo 10 bivših radnika Fabrike obuće Aide koji su pokretanjem stečajnog postupka poslani na Zavod za zapošljavanje. Trenutno obučavamo 40 radnika koji nisu usko specijalizovani”, kaže generalni direktor firme Intral BH Alija Šehović.

Nakon 29 godina rada za Aidinim mašinama, Manda Jurišić obućarsku djelatnost je nastavila u saradnji s novim poslodavcem. “Radim kao što sam radila i u Aidi, uslovi su dobri, novi su radnici, uklopila sam se, radim koliko mogu, nikakvih problema nemam”, kaže Manda.

Njen kolega Senad Đulović priča da je u Aidi stekao 30 godina staža. U Intralu BH je počeo raditi prije mjesec i, tvrdi, lijepo mu je.Do kraja godine planirano je zapošljavanje 200 novih radnika. Što se tiče spornog duga od 20.000 maraka Intrala prema Aidi, konačan epilog dat će Kantonalni sud Tuzla.

“Taj sudski postupak je okončan donošenjem prvostepene presude u korist Aide, na koju je Intral uložio žalbu i postupak je u toku. Mi smo ovih dana urgirali na Kantonalnom sudu u svrhu bržeg rješavanja konkretnog problema”, navodi Mehmed Krajinović, stečajni upravnik Fabrike obuće Aida.Prema riječima direktora Intrala, sporni dug je neizmiren zbog reklamacije na ugovoreni posao, ali bit će ispoštovana konačna odluka Kantonalnog suda.



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button