Svijet

Meksičke vlasti objavile su videosnimku hvatanja narkobosa El Chapa, i zaista je dosta dramatična
Meksičke vlasti objavile su dramatičnu snimku hvatanja Joaquina El Chapa Guzmana, najtraženijeg narkokriminalca na svijetu. Pripadnici meksičke mornarice napali su posljednje Guzmanovo sklonište u državi Sinaloa što su ga branili njegovi tjelohranitelji.

México extraditará a Estados Unidos a Joaquín Guzmán Loera #PDA http://ow.ly/WQkHM

Posted by Plaza de Armas Querétaro on Saturday, January 9, 2016

 

Po završetku kratke operacije, Guzman i šestorica njegovih tjelohranitelja bili su uhićeni, dok su petorica pripadnika zloglasnog kartela Sinaloa bili ubijeni. O učinkovitosti marinaca govori činjenica da je ranjen samo jedan pripadnik meksičke mornarice. Na snimkama je zabilježeno kako govori da je pogođen. Drugi komandos ga tješi i govori “Smiri se, smiri se”, piše CNN.

Pucnjevi i eksplozije

U pozadini čuju se pucnjevi i povremene eksplozije granata dok meksički specijalci metodički osiguravaju svaku sobu dvokatnice. Međutim, Guzman je uspio u metežu pobjeći. Iskoristio je tajni prolaz iz kuće u kanalizacijsku mrežu grada Los Mochis. Proteklo je oko 90 minuta prije nego su meksički specijalci otkrili tajni prolaz, rekao je jedan visoki meksički dužnosnik CNN-u.

https://www.youtube.com/watch?v=Pdfs4CMfy3w

Marinci su krenuli u potjeru za odbjeglim kriminalcem kroz kanalizacijske tunele, ali im je pobjegao. Na kraju su ga uhvatili u automobilu što ga je ukrao po izlasku iz kanalizacije.

Novinari istražuju tunel kojim je El Chapo pobjegao iz skrovišta
Novinari istražuju tunel kojim je El Chapo pobjegao iz skrovištaHECTOR GUERRERO/AFP PHOTO

Policija je uhvatila Guzmana u potkošulji prekrivenoj prljavštinom iz kanalizacije. Uhvaćen je samo tri dana prije nego što je napunio šest mjeseci na slobodi. Prije šest mjeseci pobjegao je tunelom iz maksimalno sigurnog zatvora.

 

Fotografija El Chapa i njegov suradnika
Fotografija El Chapa i njegov suradnikaPlaza de Armaz

Usprkos bijegu iz kuće, Guzman i njegovi tjelohranitelji bili su spremni za borbu. Naime, prema informacijama što su ih objavili meksički marinci, pronašli su lansere raketa, osam pušaka, poluatomatsko oružje, granate te četiri oklopljena vozila.

https://www.youtube.com/watch?v=vPhFWHJsgkc

Izvor: telegra.hrKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button