Zanimljivosti i zabava

PREKINUO ŠUTNJU NAKON 44 GODINE: Ono što sam vidio proganjat će me do smrti
Bivši američki vojnik odlučio je, nakon 44 godine, progovoriti o onome što se dogodilo u pustinji Novog Meksika 1971. godine. On kaže kako je zajedno s još 500 svojih suboraca vidio NLO nedaleko od Roswella, mjesta na kojem je 24 godine ranije zabilježen najpoznatiji slučaj NLO-a u svijetu.

Neimenovani vojnik kaže kako će ga ono što je vidio u tih pet sati proganjati do kraja života.

On je, naime, 1971. godine bio stacioniran u Fort Blissu u Texasu, kad su ih poslali na “vojne manevre” u pustinju Novog Meksika, zapadno od svjetski poznatog Roswella.

pukovnik

Tokom noćnih manevara svjedok je, kaže, zajedno s ostalim vojnicima vidio dva neidentificirana leteća objekta.

“Prvog smo uočili kako se približava sa sjevera i tada se zaustavio. Drugi objekat nam je dolazio sa zapada. U narednih pet sati leteći objekti su lutali po nebu iznad pustinje”, rekao je ovaj vojnik.

Kaže kako su objekti bili okruglog oblika, ali nije mogao odrediti njihovu veličinu jer je i visina na kojoj su se kretali bila relativno nejasna. On i njegovi kolege tada su služili u protuzračnoj jedinici te su bili uvježbani da prepoznaju svaku letjelicu koju vide.

Idući dan kad su se zajedno našli na ručku, svi su, kaže, pričali o NLO-u, ali ne zna zašto niko do sad s time nije izašao u javnost, piše britanski Express.

Izvor: dnevnik.hrKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button