Zanimljivosti i zabava

ŽENSKE GRUDI MIJENJAJU SE S GODINAMA: Evo kakve su u dvadesetima, tridesetima…













Baš kao sve što se mijenja na našem tijelu kako starimo, tako se i ženske grudi mijenjaju. Ima sedam oblika ženskih grudi, ali bez obzira koji oblik vi imate, nisu iste u dvadesetima, tridesetima, četerdesetima….

Veličina grudi u dvadesetima varira. Promjena kilaže također će utjecati na njihovu veličinu, ali i trudnoća na koju se mnoge žene odlučuju u dvadesetima. Zbog trudnoće će grudi postati veće i napetije, aureole će postati tamnije, a bradavice veće. To se može vratiti u predtrudničko stanje nakon poroda. Uobičajene su i promjene na grudima uslijed hormonalnih promjena, mogu nastati i bolne kvržice. Lisa Jacobs, kirurginja iz klinike John Hopkins, upozorava da se za svaku promjenu javite svom liječniku, ali i dodaje da ne paničarite ako su kvržice bolne jer one koje ukazuju na rak – nisu bolne.

U tridesetima…

Ako je žena rodila, u tridesetima će se koža grudi rastegnuti. Mogu se pojaviti strije i drugi ožiljci na koži grudi, a na to će utjecati i promjene u kilaži.

U četerdesetima…

U ovom razdoblju ženina života, proizvodi se manje estrogena, a grudi prolaze kroz involuciju, pojavu kada se tkivo dojke zamjenjuje mastima. Zbog toga grudi postaju mnogo mekše na dodir, kaže Jacobs. Involucija se ne događa ravnomjerno u obje dojke. U ovom procesu se također mogu pojaviti kvržice na grudima, a znak za uzbunu je ako su kvržice tvrđe na dodi, prenosi “Večernji list“.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button