Tuzla

Tuzla konačno dobija zoološki vrt!
Neizbježni dio odrastanja mnogobrojnih Tuzlaka sve do 2008. bio je ZOO vrt na Slanoj Banji. Igradnjom Panonskog jezera površina koju je zauzimao tadašnji  ZOO vrt se znatno smanjila u korist jezerske plaže. Govorilo se i o izmještanju ZOO vrta na Ilinčicu, pričalo se čak i o uspinjači koja bi prevozila ljude od sadašnje lokacije do Ilinčice. Kada bi se relalizovalo nešto od tih ideja, za grad Tuzla bi moglo da važi da je i turistički uz ono legendarno industrijski, univerzitetski.

Sada, na radost brojnih građana Tuzle i okoline, naročito onih najmlađih, Tuzla će nakon dugo vremena dobiti savremeni zoološki vrt, uređen po najvišim standardima.

 

zoo vrt tuzla

 

Prema  saznanjima do kojih je došao Tuzlanski.ba za realizaciju ovakvog projekta zasluge pripadaju kompaniji “Bingo”, ali naročito vlasniku kompanije Senadu Džambiću koji je svoju veliku i istinsku ljubav prema životinjama odlučio uokviriti upravo na ovakav način a ujedno gradu Tuzli i lokalnoj zajednici podariti dugo željeni zoološki vrt i prirodnu oazu mira. Iako u kompaniji Bingo ne žele isticati detalje vezane za ovaj projekat, izgradnja zoološkog vrta odvija po predviđenom planu na lokalitetu sadašnje farme koza na Carinskoj Zoni, Šićki Brod, a pored uređenja samog prostora u toku je i nabavka životinja.

 

 

 

Izvor: tuzlanski/kameleonKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button