Tuzlanski kantonVijesti

TUZLA: Milionski iznos za izgradnju Urgentnog centra sa javnom garažom
Na današnjem sastanku članova Vlade TK sa predstavnicima uprave Grada Tuzla, Zavoda zdravstvenog osiguranja TK i Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, premijer Kantona Bego Gutić izrazio je punu podršku realizaciji ideje izgradnje Urgentnog centra sa javnom garažom u krugu kliničkog centra.

Tokom prezentacije Idejnog projekta javne garaže sa urgentnim centrom u kompleksu UKC-a, rečeno je kako će se izgradnjom ovog objekta na optimalan način riješiti niz problema koji trenutno opterećuju UKC.

“Prije svega radi se o pružanju kvalitetnije, brže i efikasnije usluge hitne medicinske pomoći pacijentima, a istovremeno se rješava i problem parkiranja vozila za sve one koji koriste usluge ili obilaze pacijente smještene u nekoj od klinika”, rekao je direktor UKC-a Nešad Hotić i dodao da se radi o projektu koji ima veći značaj od “Plave bolnice”, a čijom realizacijom će građani na UKC-u dobiti modernu uslugu koja ima nemjerljiv značaj.

Cjelokupna vrijednost ovog projekta do momenta stavljanja urgentnog centra i garaža u funkciju procjenjuje se na oko 5 miliona KM.

Zavod zdravstvenog osiguranja je na inicijativu premijera Gutića i Vlade TK u ovogodišnjem Finansijskom planu predvidio ukupno 3,6 miliona KM za urgentni centar UKC-a. Od ovog iznosa oko 1,2 miliona su planirani za realizaciju danas prezentiranog idejnog rješenja.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button