Tehnologija

Pametni telefoni nestaju za 5 godina, evo šta će ih zamijeniti
Pametni telefoni, koji su danas dio svakodnevnice, za veoma kratko vrijeme biće zamijenjeni novim oblikom uređaja za komunikaciju, pokazuje istraživanje kompanije Ericsson.

Naime, prema rezultatima pomenutog istraživanja, potrošači očekuju da će pametni telefoni nestati uskoro, precizinije za pet godina.

Ericsson polazi od toga da će pametne telefone zamijeniti uređaji koji će ljudi nositi na sebi i koji će raspolagati “vještačkom inteligencijom”. Polazi se od toga da će to biti uređaji koji će djelimično pomoći da zamijene nastavnike, ljekare, finansijske savjetnike i slično, a neće, kao sada pametni telefoni, koristiti samo za pretragu po internetu.

Kako ističe Rebeka Cedering Angstrem iz kompanije Ericsson, stvari se danas brže mijenjaju i brže se nego ranije realizuju od ideje do masovne produkcije.

Ericsson, prema njenim riječima, ne zna kako će tehnologija izgledati poslije pametnih telefona, ali pretpostavlja da će se o raditi trodimenzionalnoj primjeni.

“Potrošači bi mogli nove cipele da probaju virtuelno, da vide kako im stoje”, navela je Cedering-Angstrem.

Ona je priznala da mnogi ti trendovi sada djeluju futuristički, ali je velika želja potrošača za novim interaktivnim paradigmama.

Izvor: TanjugKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button