Zanimljivosti i zabava

Jeziva kaseta nakon 32 godina otkrila ko je ubio dječaka?!
Gary Grant imao je nepunih osam godina kada je krvnički pretučen metalnim šipkama svega nekoliko ulica od svog doma u Atlantic Cityju. Zločin se dogodio u januaru 1984. i do danas nije razjašnjen, ali jedna audio kaseta konačno bi mogla otkriti ko su ubice.

Dječakov otac Gary Grant senior, inače penzionisani policajac, otkrio je jezivu kasetu koja bi mogla pomoći rješavanju slučaja ubojstva njegovog sina.

Možda će Vas zanimati i:

Naime, on je na tavanu pronašao mnogo starih snimki, koje je želio prebaciti u mp3 format. Na jednoj od njih pisalo je ‘telefonski pozivi’.

– Kad sam preslušao kasetu, umalo nisam pao sa stolice. Snimka telefonskog poziva upućenog policiji govorila je o mom sinu. “Nikada me nećete uhvatiti”, rekao je glas s druge strane žice prije nego što je veza prekinuta, rekao je Grant.

Trake su Grantu predane prije mnogo godina, ali on tokom prvog preslušavanja nije čuo ove snimke.

– Da stvar bude još čudnija, tri mjeseca nakon tog poziva, snimljen je još jedan. Javio se čovjek koji je imenovao ubicu, rekavši da je mali Gary stradao zbog njegovog oca. Nažalost, ja se toga ne sjećam. U to vrijeme bio sam potpuno slomljen zbog Garyjeve smrti, priznaje Grant.

Ubica je imenovan kao Carl Mason ‘Boo’ koji je živio u susjedstvu Grantovih.

– Vjerujem da je umiješan, ali isto tako mislim da to nije napravio sam. Ne prođe niti jedna minuta a da ne pomislim na svog sina. Otkrit ću što mu se dogodilo i ko ga je ubio, rekao je Grant za Fox News koji je traku predao okružnom tužitelju.

Izvor: avazKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button