Svijet

1.000 pijanih muškaraca doputovalo u Koeln i zlostavljalo 80 žena

Gradonačelnica Koelna pozvala je policiju na hitan krizni sastanak povodom seksualnih i fizičkih napada na 80 žena u novogodišnjoj noći. U napade je, prema informacijama policije, bilo uključeno oko 1000 pijanih i agresivnih uglavnom mladih muškaraca.

Šef policije Wolfgang Albers kazao je kako je riječ o jednoj potpuno novoj vrsti zločina. Kazao je da su muškarci bili arapskog ili sjevernoafričkog podrijetla. Osim u Koelnu napadi na žene zabilježeni su i u Hamburgu i Stuttgartu.

Možda će Vas zanimati i:

No, oni iz Koelna, koji su se uglavnom dogodili oko katedrale, bili su najozbiljniji. Najmanje jedna žena je silovana dok su ostale fizički zlostavljane i opljačkane, pišu njemački mediji. Među ženama koje su seksualno napastvovane nalazi i mlada policajka.

Napadi pomno planirani?

Čini se da su napadi na žene bili pomno planirani. Oko 1000 muškarca u Koeln je stiglo u manjim grupama, javlja BBC. Policija pregledava nadzorne kamere, mobitele i istražuje jesu li se muškarci koji su napadali i pljačkali žene organizirali preko društvenih mreža. Za sada su uspjeli uhititi osam muškaraca i svi su u Njemačku došli kao tražitelji azila.

‘Napadi su bili monstruozni. Ne možemo dopustiti da u gradu vlada takvo bezakonje’, izjavila je gradonačelnica Henriette Reker.

Ona sama bila je napadnuta nožem  prošle godine, tijekom kampanje za izbore. Napao ju je Nijemac koji je bio nezadovoljan imigrantskom politikom.

Izvor: dnevnik.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro