Crna hronikaU fokusu

Tuga na ispraćaju policajca kojeg je ubio Gačić, majka održala dirljiv govor










POLICAJAC Mahir Begić kojeg je prošle subote u okolici Sarajeva ustrijelio višestruki ubojica Edin Gačić pokopan je, a njegove su kolege na komemoraciji prije toga poručile kako neće posustati sve dok ne pronađu počinitelja tog zločina za kojim je u tijeku potraga bez presedana u Bosni i Hercegovini.

Na komemoraciji u sarajevskom Domu policije bili su visoki državni dužnosnici, poput predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i ministra sigurnosti Dragana Mektića te brojne Begićeve kolege i prijatelji.

Možda će Vas zanimati i:

“Bio je uzoran policajac i, što je najvažnije, bio je dobar čovjek. Bio je predan poslu sve do tragičnog dana”, kazao je ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara, poručivši kako će ubojica biti izveden pred lice pravde.

Posebice je dirljiv bio govor Hasene Begić, majke ubijenog policajca.

“Ponosna sam majka. Ponosna sam na njegove kolege”, kazala je pred okupljenima istaknuvši kako je njen sin cijelog života bio poštenjačina koji je bio i ostao heroj.

Mahir Begić (48) ubijen je u subotu kod poligona za policijsku obuku u mjestu Tarčin južno od Sarajeva. Očevidom je utvrđeno kako je ustrijeljen s tri metka u prsa i jednim u glavu, a analiza je pokazala kako je ubojstvo počinjeno istim oružjem kojim je pet dana prije toga kod Konjica ustrijeljen Saud Sultanić, žrtva Edina Gačića.

Begić je u trenutku kada je ubijen bio angažiran na straži, a mrtvog ga je pronašao kolega koji ga je došao zamijeniti na stražarskom mjestu.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button