Vijesti

FOTO: Radnici TTU-a protestvuju – želimo obećanu pomoć
Pedesetak radnika Tvornice transportnih uređaja Tuzla, danas je mirno protestvovalo ispred kapije ovog preduzeća. Traže socijalnog zbrinjavanje radnika koji su prije mjeseca dana završili na birou. Ukoliko do polovine ovog mjeseca ne dobiju obećanu novčanu pomoć, najavljuju radikalne mjere i svakodenvne proteste.

TTU 2

Možda će Vas zanimati i:

Dva mjeseca su prošla od kako su federalni premijer Fadil Novalić i kantonalni premijer Bego Gutić obećali radnicima TTU-a da će u ovoj fabrici biti pokrenuta proizvodnja, a radnici dobiti novčanu pomoć na birou. Međutim,od toga za sada nema ništa.

TTU 3

Sindikat ne vjeruje praznim obećanjima federalnog premijera Fadila Novalića, budući da je on bio na čelu Nadzornog odbora kada je ova fabrika sistemski uništavana.

TTU 5

Bilo kakava promjena vlasničke strukture u TTU je nemoguća, prije okončanja stečajnog postupka. Radnici strahuju da iza najavljenog formiranja nove firme, koja bi trebala da učestvuje u izgradnji novih termoblokova u Tuzlanskom kantonu, ne stoji pokušaj obezvrijeđivanja višemilionski vrijedne kompanije, čije bi zemljište moglo vrlo lako otići u ruke pojedinih građevinskih tajkuna koji su već bacili oko na atraktivnu lokaciju na kojoj se nalazi ova fabrika.

TTU 6

Ukoliko novčanu pomoć sa Biroa ne dobiju do petnaestog ovog mjeseca, radnici najavljuju da će ispred fabrike formirati šatorsko naselje.

Izvor: federalna.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button