Zanimljivosti i zabava

Zbog čega sve ljudi zovu hitnu pomoć: Pokvario mi se TV, svjetlo ne radi, vidim pauka
U jednom od poziva, uznemireni muškarac je kazao kako misli da neko krade njegova jaja.

“Moje koke liježu jaja svakog jutra, ali danas nisam našao nijedno”, požalio se zabrinuti muškarac.

Jedna žena je nazvala broj za hitne slučajeve kako bi prijavila da je kupila hladan kebab i da joj ga restoran ne želi zamijeniti, druga se žalila na glasnu mašinu za pranje veša kod komšija, dok se treća požalila na lisice koje prave buku ispred njene kuće i ne daju joj da spava.

Jedan muškarac je nazvao i rekao kako nije čuo alarm za buđenje, kazavši kako će zakasniti na let i da želi da ga neko od uposlenika hitne pomoći odveze na aerodrom.

Jedna žena je pak nazvala kako bi prijavila da jedan klovn na ulici u Londonu prodaje balone za 5 funti, te kako je to mnogo veći iznos od onog koji nude drugi klovnovi.

Jedan se muškarac požalio da mu je kovanica ostala u mašini za pranje veša, dok je jedan pak nazvao 4 ujutro samo da bi pitao gdje se može kupiti dobar sendvič.

Bilo je tu i žalbi na to kako se “u kanti za smeće nalazi pauk”, “u dvorištu je vjeverica”, “TV se pokvario”, “svjetlo u stanu ne radi” itd.

Britanska policija navodi kako godišnje zaprime preko 675.500 poziva, te skoro 2.000 poziva dnevno, ističući kako je stoga jako bitno da građani ne troše njihovo vrijeme i ne zovu zbog slučajeva koji nisu hitne prirode.

Izvor:klix.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button