Svijet

Dan nakon preuzimanja dužnosti gradonačelnicu hladnokrvno izrešetali u njenom domu
Nova gradonačelnica meksičkoga grada Temixco, koji se ubraja u gradove s najvišom stopom kriminaliteta, ubijena je u subotu tek što je preuzela dužnost, objavio je guverner države Morelos.

Gisela Mota preuzela je dužnost prvi dan nove godine u petak, a u subotu ujutro u njezinu domu izrešetala su je četvorica naoružanih muškaraca, piše dnevni list El Universal.

Graco Ramirez, guverner pokrajine Morelos, potvrdio je napad na svome Twitteru i najavio da počinitelji neće proći “nekažnjeno”.

33

Gradonačelnica ubijena u njenom domu

Nekoliko je gradonačelnika ubijeno lani u Meksiku gdje narkokoarteli financiraju oružane bande i potpuno nadziru brojne lokalne zajednice.

Mota, bivša zastupnica u Kongresu bila je članica ljevičarske stranke Demokratske revolucije.

Zasad nema informacija o motivima njezina ubistva koje se dogodilo u vrijeme dok traje prava bitka za funkcioniranje lokalnih policija, piše agencija AFP.

Temixco, smješten oko 100 kilometara južno od glavnoga grada Meksika, ima oko 100.000 stanovnika i jedan je od meksičkih gradova s najvišom stopom kriminala za koji su odgovorne oružane skupine iz sektora trgovine drogom. Jedna od tih skupina je kartel Ujedinjeni ratnici (Guerreros Unidos), a upravo se on sumnjiči za nestanak 43 studenata u susjednoj meksičkoj državi.

Izvor: avazKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button